Gerçekler Acıdır

on 27 Haziran 2009 Cumartesi

Her geçen gün şiddet olayları artmakta.Gazetelerin ikinci sayfalarına baktığımız zaman hep iç karartıcı haberler.Taciz olayları bir yandan,normal bir şeymiş gibi adam öldürme bir yandan,intiharlar bir yandan, ikinci sayfalar hep bu ve bunun gibi haberlerle dolu.

Bütün bunların temeli ne diye uzmanlar defalarca tartışmışlardır.Bence kültürel ve ahlaki çöküntünün yanı sıra sorunun önemli kaynaklarından birisi de ailedir.Aile içi sevgi ve saygı görmeyen bireyler, yetişkin duruma geldiklerinde sadistçe ve psikopatça eylemler gerçekleştirebilirler.Bu nedenle kişi bir suç işlemişse,o suçu işlemesinde dolaylı olarak ailesinin de katkısı vardır.Bu noktada suçluyu yakalayıp hapse atmak yetmez,ailelerinde sorgulanması gereklidir.

Bu şiddet eğilimlerinin diğer bir etkeni de popüler kültür adı altında, gençlerimize empoze edilmeye çalışılan batılılaşmadır.Batılılaşma adı altındaki alkol-uyuşturcu-seks üçlüsünün emperyalist devletlerin oyunu olduğunu bildiğimiz takdirde,toplumdaki ahlaki çöküntünün de bir nebze önüne geçmiş oluruz.

Malesef ki tarihinden bir haber gençler yetişmekte ve amaçları sadece ve sadece eğlence olmaktadır.Üretme ruhu öldürülmüş tüketmeye programlanmış robotlar.Eğer geleceğimiz bu tip gençlere emanet olacaksa kısa bir dönem için bağımsız ve bütün bir Türkiyeden bahsetmek güçtür.

Fazla konumuzdan kopmadan,sevgi ve aşk üzerine yoğurulmuş bu evrende şiddet üzerine yönelmek bir saçmalıktır.Yeni nesle Yunus Emre'nin "Yaradılanı severim,Yaradan'dan ötürü."felsefesini benimsetirsek gelecek için sağlam temeller atmış oluruz.Önemli olan herşeye sevgiyle bakabilmek.

Not:Neden böyle ciddi bir yazı yadığımı merak eden olabilir.Gazetelerin ikinci sayfa haberlerinden sıkıldım artık.O tarz olaylar yaşanmasın istiyorum.E biraz da gerçeklerden bahsetmek lazım.Ülke üzerindeki oynanan oyunlara gözlerimizi kapamak emperyalist devletlerin ekmeklerine yağ sürmekten başka bir şey değildir.Arada sırada bu tarz yazılar yazmaya devam edeceğim.

1 yorum:

korkuluk dedi ki...

ben postanınn ikinci sayfasında magazin buluyorum ama 3. sayfası sırf iç karartıcı haber haklısın gerçekler birer acı biberdir