Önemli Olan Şekil...

on 20 Haziran 2009 Cumartesi


Toplantıdan kovulan mühendisin haberini duymayan kalmamıştır herhalde.Bilmeyen varsa da biraz bahsedeyim.Çorumda il koordinasyon kurulu toplantısı yapılıyor,konuşma yapmak üzere kürsüye jeoloji mühendisi Veysel Uykan çağırılıyor ve bundan sonra dananın kuyruğu kopuyor.

Mühendisin topsakallı ve kot pantolonlu olduğunu gören vali,yazık adamcağıza demediğini bırakmadı.Herkesin önünde rencide etti.Adamın top sakalına kadar karıştı ve konuşmasına izin vermeden kürsüden inmesini istedi.Tabiki mühendis inerken de çok güzel cevabı yapıştırdı,"Sizin başka işiniz yok mu sayın valim."

Tabiki ben de tv başında bu haberi izliyorum,"Hey yarabbim sen bana sabır ver."dedim.sighAma helal olsun mühendise tek bir cümleyle de onca lafın altında kalmadı.
Toplantılara katılma prosedürlerini bilemem, ama vali denen birisinin çocuk azarlarmışcasına koskoca adamı takım elbise giymemişsin diye onca kişinin içinde azarlaması çok utanç verici birşey.Şekle ne bakıyorsun kardeşim asıl önemli olan fikirdir.Belki adam alanında başarılı birisi ve herkese faydalı bilgiler verecekti.Ama bunu düşünen yokki.Makam sarhoşluğunun altında şekilcilik yapmaya devam edilsin.Belki Çorum tek tip insan modeline daha çabuk geçer.

Ben valinin yerinde olsaydım(kaldı ki isterse toplantıya bermuda şortla katılsın,ben fikirlerin önemli olduğunu düşünürüm),böyle bir rahatsızlık duymuşum;orada insanların önünde bunu dile getirmem,ilk önce karşımdaki kişiyi düşünürdüm.Toplantının bitmesini beklerdim ve mühendisi yanıma çağırıp tatlı bir dille rahatsızlığımı anlatır ve bir dahaki toplantıya takım elbiseyle gelmesini rica ederdim.Yani o makamın hakkını vererek bunu yapmış olurdum.

Kaldı ki takım elbiseyle,sakalla saygı olmaz.Takım elbiseli saygıdan yoksun, koltuk sevdalısı insanlara ne demeli.Takım elbiseli şekilci olmaktansa kotlu mühendis olurum daha iyi.

Şekilcilğin hakkını veren büyüklerimiz olduğu sürece bu ülkenin katttttiiiiyyyyeeen sırtı yere gelmez.Gelebilir mi,ne mümkünatı var değil mi?Elin oğlu ayda koloni kurma peşinde koştursun,uzaya roketler fırlatsın.Sen burada kim ne giymiş onunla uğraş.

Ah ülkem vah ülkem!!!celebrate

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bir şey diyecem aynen katılıyorum. aynı sorun bizim işyerindede var. kot pantolon yasak. ya kardeşim boş ver benim yaptığım işe bak. tınlamıyorlar beni pek. ama ben yine de arada bir giyiyorum. ama o gün hiç yerimden kalkmıyorum. :))

karahilal dedi ki...

Kot pantolonun gücü adınaaa.:)Yazımda da belirttiğim gibi kılık kıyafetle hiç bir zaman saygı olmaz.Şimdi olayın tersini düşünelim.Resmi kıyafet denen takım elbise yerine geçmişte bermuda tişört benimsenseydi o zaman ne olacaktı.Takım elbise giyenler ciddiyettsiz mi olacaktı ;)

Adsız dedi ki...

Bende sizin fikrinize katılıyor. Valiyide kınıyorum. Ve sizin dediğiniz gibi bu ülke nerelere gidiyor acaba

Unknown dedi ki...

> Ben de deli oldum.. Vali resmen şov yapmış.. Kılık kıyafet yönetmeliğine diyelim ki aykırı,e bırak önce sunum yapsın,sonra uyar onu..Asıl saygısızlığın alasını Vali yapmış..Kınıyorum..