Safgüzarlar

on 21 Haziran 2009 Pazar

Özlenenler köşesi yapmanın zamanı gelmiş, hatta bayağı bir geçmiş.blur
Çocukluğum Etibank lojmanlarında geçti."Hey gidi günler heyyyy!"deyip, anlatmaya başlayacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.aroundFacebooka bile konu olmuş. "Etibank Lojmanlarında çocukluğum geçti"diye grup kurmuşlar.Kurulmayacak gibi değil ki kardeşim,sitede onca sene oturmuşsun, oradaki arkadaşlıklar,anılar unutulmuyor ki.

Sitede oturduğumuz için evden istediğin saatte çık istediğin saatte gir, ohh rahata bak var mı böyle çocukluk.Unutamadığım, hatırladıkça güldüğüm bir anımı da anlatmadan geçemiyeceğim.

Beş veya altı yaşlarındayım.Her zamanki gibi sokağa çıkmışım arkadaşlarımla oynamaya.Yukarı siteden koşa koşa bir arkadaşım geliyor.Elinde de bir gazoz.Heyecanla yanımıza yaklaştı"Olum vayya misafiyhanede bedava gazoz veyiyolar.Babanın adını sölüüyon veyiyolay.Baaak."Der demez bizi de bir heyecan kapladı tabii,bütün çocuklar hurraaaa yukarı siteye misafirhaneye.Oradaki garsonlar da bizim saflığımızdan yararlanıyor.Biz geçtik sıraya parayı veren düdüğü çalar misali babasının adını söyleyen gazozu alır.O zaman gazozun yanında neler aldığımı hatırlayamıyorum.Her birimizin elinde ayrı bir şey.Biz saflar herşeyin bedava olduğunu sanıyoruz tabii.Ay sonuna kadar bu böyle gitti biz bedava diye her gün birşeyler alıyorduk.Ay sonu gelince olay ortaya çıktı.Babam eve geldi,anneme soruyor"Misafirhaneden ne aldınız."
Yazık kadıncağız benim böyle bir şey yaptığımı nerden bilsin "Yok bir şey almadık."Babam "E maaş bordrosunda niye öyle gözüküyor.Allah Allah bir yanlışlık olmalı,misafirhaneye gidip bir sorayım."Babam misafirhaneye gitti geldiii olayın geri kalan kısmını hafızadan silmişim.Eve gelişinden sonraki kısmını hatırlamıyorum.gileAma o günden sonra öğrendiğim bir şey oldu.Misafirhanden alınan şeyler bedava değilmiş.Hayattan aldığım ilk ders nerede beleş oraya yerleşme oldu. aroundSenin beleş sandığın şeyler beleş olamıyabiliyormuş.Ertesi gün yine hayat hiçbir şey olmamış gibi devam ediyordu.Kıçı kırık it gibi oradan oraya dolaşıp yaramazlık yapmaya devam ediyorduk.

Böyle değişik bir anı işte.Özgürce bir çocukluk geçirdim orada,bu nedenle iyiki de çocukluğumu orada geçirmişim diyorum her zaman.pinokio

Özledim işte; misafirhanede satılan şeyleri bedava sanıp, yiyecek içecek bir şeyler almayı özledim.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merak ettim şimdi baban eve geldiğinde ne yaptın sana :)güzel bir ana. ben şu ana kadar bedava verdiklerini görmedim.

karahilal dedi ki...

Olayın eve geldikten sonraki kısmı kopuk filmin o karesini silmişim.:)Bedava verselerdi ne olacaktı saki ;)

korkuluk dedi ki...

Ya gerçekten inanamadım. Gerçekten çok komik bir anınız varmış. Benimde komik anılarım var yazsam mı bloguma ne dersin Hasan? Bu arada artık karalama defterinde değilim en iyi yazılarımla www.hayaltamirleri.blogspot.com

karahilal dedi ki...

abicim komik anın varsa hiç durma hemen yaz.artık oradan takip ederim seni

korkuluk dedi ki...

saol desteğin için en yakın zamanda bir tane yazacam bu arada sienyorum kapanmayacak

karahilal dedi ki...

sineyorum için sevindiiimmm.